Klimaatbuffer

BLAUWE VERBINDING

natuurontwikkeling, schoon water en waterberging, gevarieerd wonen, recreatie en diverse waterprogramma's.

Kanoroute & praktische info


Kano Verhuur

Blauwe Verbinding ~ Peddelen GeoEvent

geocache event Kleine Duiker

Blauwe Verbinding ~ Peddelen GeoEvent

Een heerlijk zomers event voor iedereen die graag eens het water op wil om gezamelijk te cachen, of lekker vanaf het terras wil toekijken naar medecachers op het water.

Wanneer:
Zaterdag 7 juli 2018

Tijdstip:
13:00 - 17:00
16:30 terug op de boerderij voor een afsluiting.

Locatie:
Kinderboerderij De Kleine Duiker
N 51° 50.410 E 004° 32.320 
Logboek ligt op het eilandje

 Om te vieren wij dat vrijdag de Blauwe Verbinding officieel geopend is willen we jullie uitnodigen om ook eens het water op te gaan. Eigen boot meenemen is geen probleem. Daarnaast kun je op het terras geokletsen met andere geocachers, trackables, woodies, tips & tricks uitwisselen voor de beginnende en gevorderde geocaches.

Voor de kinderen hebben we een springkussen, ook kunnen ze op de kinderboerderij rondlopen en met het vlot spelen. 

Voor de gelegenheid zijn er extra kano's aanwezig en komt er een grill wagen te staan waar je heerlijke broodjes hamburger of een potie sate van de slager kunt kopen. Daarnaast kun je bij de Kleine Duiker terecht voor koffie, thee, limonade en ijs (voor eigen kosten).

Aditionele Kosten:
Huur kano € 1,- per persoon

 Reserveren

Qua organisatie is het handig dat we vooraf weten hoeveel mensen er komen. In eerste instantie hebben we 40 kanoplekken ter beschikking. Let op!! Jullie kunnen alleen vanaf de Kleine Duiker de Zuidpolder in richting het Oosten, daarmee is de Zuidpolderkanotrail en Klunnen bereikbaar voor iedereen. Gelieve in de will attend aangeven met hoeveel volwassen + kinderen. Tevens vragen wij u ook aan te melden via  deze link. Aanmeldingen: Blauwe Verbinding ~ Peddelen GeoEvent.

Blauwe Verbinding ~ Drijft (Splashmob)

Flashmob Heulweg

Blauwe Verbinding - Drijft (Splashmob)

Neem alles wat drijft mee: kano, rubberboot, luchtbed, zwembad, opblaaskrokodil, reddingsboei of iets anders waarmee je het water op kunt!!!   Want we gaan een Splashmob doen.

Wanneer:
Vrijdag 6 juli 2018

Tijdstip:
15:00 - 15:30
( vanaf 14:45 verzamelen op de Parking - N 51° 52.050' E 4° 29.380')

Locatie:
Plas Clarabos - bij de stepstones
N51° 51.870' E4° 29.010'
 

We zouden het leuk vinden als je ook komt om de geocaching zomer goed in te luiden. Tevens vieren wij dat de Blauwe Verbinding officieel open is en dat jullie van Rotterdam naar Barendrecht kunnen peddelen.

Activiteiten Opening

Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding ‘De Blauwe Verbinding’. De feestelijke oplevering is op 6 juli en op 7 juli.

De werkzaamheden startten in november 2012 en nu is de Blauwe Verbinding klaar. De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en van het waterschap Hollandse Delta nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

Beleef de Blauwe Verbinding

De dag erop, zaterdag 7 juli, vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen. Te veel om hier op te noemen. Kijk voor alle activiteiten in de uitnodiging met plattegrond onderaan dit bericht. 

Iedereen is van harte welkom bij beide evenementen.

Radio rapportage Blauwe Vebinding

RTV Rijnmond

De Blauwe Verbinding is klaar. 6 juli is de feestelijke oplevering van de 15 kilometer lange bevaarbare route tussen Rotterdam en Barendrecht. Chris Natuurlijk krijgt een voorproefje.

Wandelen, kanoën en fietsen


De Blauwe Verbinding brengt schoon, zoet water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark in Rotterdam. Het is ook een recreatieve route, een waterberging en een ecologische verbinding. 
Chris Natuurlijk krijgt een voorproefje en gaat er fietsen, wandelen en kanoën. Onderweg vertelt ecoloog Niels Godijn hoe ook de natuur profiteert van de route en vertelt Jorg Pieneman van Gemeentewerken Rotterdam over het nut en de noodzaak van deze waterverbinding tussen Rotterdam-Zuid, Rhoon en Barendrecht.

Blauwe Verbinding

De Blauwe Verbinding is een 15 km lange waterverbinding tussen Rotterdam en Barendrecht die loopt van het Zuiderpark in zuidelijke richting via het Zuidelijk Randpark, de Heulweg, westwaarts langs de Rhoonse Baan. Dan verder langs de Koedood en Kilweg om uiteindelijk via de Zuidpolder in Barendrecht bij de Waal uit te komen.

De Blauwe Verbinding is een recreatieve bevaarbare route die zorgt voor de aanvoer van schoon, zoet water vanuit de Oude Maas. De route werkt als waterberging én legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. De Blauwe Verbinding is dus goed voor mens, dier en plant. En voor de recreatiewaarde, want je kunt er varen, vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, spelen, planten, vogels en andere dieren kijken, geocachen (verborgen schatten opsporen met GPS-ontvanger) en nog veel meer.

Het project de Blauwe Verbinding ging in 2012 in uitvoering. Het water van het Zuiderpark in Rotterdam is verbonden met het water in het Zuidelijk Randpark, ten noorden van de A15. Tegelijkertijd is een nieuw recreatiegebied aangelegd in de Zuidpolder in Barendrecht.

De Blauwe Verbinding is onderdeel van dit gebied. Verder is een gedeelte langs het riviertje de Koedood ontwikkeld tot natuurgebied.

Het recreatiegebied het Zuidelijk Randpark ging op de schop. Het water is breder gemaakt en de Blauwe Verbinding is hier doorgetrokken.

In 2017 is gestart met de werkzaamheden in het Heulwegviaduct, onder de A15. De waterbak die hier gemaakt wordt, is een belangrijke schakel in de verbinding. Ook is langs de Rhoonse Baan gestart om het water bevaarbaar te maken door duikers aan te leggen of aan te passen.

De passeringen van de Oldegaarde en de Slinge in Rotterdam Charlois blijven op de wensenlijst staan. Deze passeringen kunnen waarschijnlijk pas gerealiseerd worden als er een reconstructie van de wegen uitgevoerd gaat worden. 

In Barendrecht en Rhoon zijn nog een paar plekken waar doorvaren niet mogelijk is, vanwege een weg of dijk. Voor sommige plekken volgt dit jaar een aanpassing. Wethouder Goedknegt van de gemeente Albrandswaard heeft toegezegd zich hard te maken voor de realisatie daarvan.

Voor andere plekken, zoals de aansluiting op de Waal bij Heerjansdam, wordt nog nagedacht over een oplossing.

Mogelijke knelpunten

De passeringen van de Oldegaarde en de Slinge in Rotterdam Charlois blijven op de wensenlijst staan. Deze passeringen kunnen waarschijnlijk pas gerealiseerd worden als er een reconstructie van de wegen uitgevoerd gaat worden. In Barendrecht en Rhoon zijn nog een paar plekken waar doorvaren niet mogelijk is, vanwege een weg of dijk. Voor sommige plekken volgt dit jaar een aanpassing. Wethouder Goedknegt van de gemeente Albrandswaard heeft toegezegd zich hard te maken voor de realisatie daarvan.

  • Zuiderpark

  • Zuidelijk Randpark

  • Koedood

  • Zuidpolder


Dwaalfilm Blauwe Verbinding


Route & Brochure Blauwe Verbinding

GEOCACHING MUST HAVE

Never Give Up

Bovenstaande is heel belangrijk voor ons geworden. Never Give Up is ons motto, niet alleen in de strijd tegen kanker, maar ook met alle dingen die we ondernemen.