De Groene Verbinding

De Groene verbinding over de A15 en het tracé van de Betuweroute wordt de toegangspoort tot het Buijtenland van Rhoon. Wandelaars en fietsers kunnen straks via een bijzonder vormgegeven brug vanuit Rotterdam naar het groene gebied.

2 overview vanaf zuid.preview

Wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding

4 ingang noord hoog.previewDe nieuwe wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding gaat het stedelijke Rotterdam-Zuid verbinden met het nieuw te ontwikkelen natuur- en recreatiegebied het Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas. Wandelaars en fietsers kunnen straks vanaf Rotterdam via een 150 meter lange brug over de A15 en de Betuwelijn naar het 600 ha grootte nieuwe groengebied.

Bouw gestart 2e kwartaal 2012

3 noord laag.previewDe bouw van de Groene Verbinding kan snel van start, nu bekend is wie de fiets- en wandelverbinding gaat bouwen. Het bedrijf Van der Horst Holding NV gaat de brug over de A15 en de Betuwelijn bouwen voor een bedrag van ruim € 9,2 miljoen. De werkzaamheden zijn begnnnen in het tweede kwartaal van 2012.

Ontwerp van de brug

2 overview vanaf zuid.previewHet ontwerp van de nieuwe brug is van Marc Verheijen, Gemeentewerken Rotterdam. De brug kent een enorm grote overspanning omdat de A15 op locatie extra breed is vanwege de verzorgingsplaats bij het tankstation Portland, samen met de verbreding van de rijksweg die tussen nu en 2015 plaatsvindt. Daardoor is de brug ca. 150 meter lang geworden. Het voetpad en het fietspad is bij elkaar 6,5 meter breed. De brug zelf is iets breder vanwege de bijzondere constructie: een netwerk van elkaar kruisende, diagonaal rondlopende stalen profielen zorgen voor een ‘netkousachtig’ aanzien . Naast de aansluitingen voor voetgangers en fietsers komt er ook een trappenhuis ter hoogte van de Driemanssteeweg aan de Rotterdamse kant.

Realisatie mei 2014

5 cam in brug.previewDe bouwtijd wordt inclusief voorbereiding geschat op 30 maanden, zodat de Groene Verbinding in mei 2014 in gebruik kan worden genomen. De brugdelen worden in een fabriek gebouwd. Pas vanaf het voorjaar van 2012 zullen de werkzaamheden ook tussen de Rhoonse Baan en de Charloisse Lagedijk voor iedereen zichtbaar beginnen. De verbinding komt ten hoogte van de wijk Portland. Zo heeft de verbinding ook een functie voor de wijken Portland en Carnisselande. De Stadsregio Rotterdam realiseert het project. Klik hier voor actuele informatie

Impressie Groene Verbinding

Geocaches

Aan beide kanten liggen twee eenvoudige traditional geocaches:

Bij beide caches is het niet raadzaam op de openbare weg te parkeren, neem lekker de fiets of ga wandelen vanaf hetzij het industrieterrein hetzij de woonwijk Portland.

spacer-30

  • Laatste update op .
  • Hits: 1477