De Blauwe Verbinding biedt uitstekende kano en kajakmogelijkheden. Op het trace Noord bieden wij u een aantal kanocaches aan. Stap lekker in je kano of bootje en peddel van punt naar punt op zoek naar de cache.

maasglorie

Blauwe Verbinging ~ Maasglorie

De naam Maasglorie verwijst naar het volkstuinencomplex waar de Blauwe Verbinding langs loopt. Na de Blauwe Keij begin je aan Maasglorie.

Start bij de brug van de Kreyenborg - N 51° 52.335 E 004° 30.114, met de mooie tekst "Er onderdoor of er overheen?" Onder de brug vind je een aanwijzing. De rest van de multi wijst zich zelf.

 

blauwe verbinding per kano

 

blauwe-verbinding-titel-sm

De Blauwe Verbinding is een open watergang van dertien kilometer tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht.

Functies:

Aanvoer van schoon water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark;
Recreatieve vaarroute tussen het Zuiderpark, het Zuidelijk Randpark, het Buytenland en de Zuidpolder;
Ecologische verbinding tussen groengebieden in het stedelijke gebied en (toekomstige) natuurgebieden op IJsselmonde;
Bijdragen aan gevarieerd wonen.

Zuidelijk Randpark

Gebieden:

Zuiderpark Rotterdam;
Zuidelijk Randpark Rotterdam;
Koedoodse plas en Gaatkensplas ;
Zuidpolder Barendrecht.

Het gehele tracé

De route loopt vanuit de oostelijke hoek van het Zuiderpark via de oostrand van Zuidwijk naar het Zuidelijk Randpark. Dit park ligt ten noorden van de A15 en is in beheer bij het Recreatieschap IJsselmonde. Na kruising van de havenspoorlijn en de A15 met een nieuw kunstwerk kan via enkele aangepaste waterpartijen langs de Rhoonse Baan aangetakt worden op de Koedood. Vanuit de Koedood kan aansluiting gevonden worden op het landschapspark Buytenland en in oostelijke richting op een waterpartij in het recreatiegebied en het Waaltje.
Meer informatie, kaarten en nieuws over de blauwe verbinding

  • Laatste update op .
  • Hits: 1111