De Blauwe Verbinding biedt uitstekende kano en kajakmogelijkheden. Op het trace Noord bieden wij u een aantal kanocaches aan. Stap lekker in je kano of bootje en peddel van punt naar punt op zoek naar de cache.

maasglorie 

Met deze sluis worden hoogteverschillen in het water opgevangen terwijl men er met een bootje doorheen gevaren kan worden.

Na de Blauwe Keij en Maasglorie komt nu het leukste stukje van tracé noord: de Sluis aan het havenspoor. Het is de bedoeling dat je met je bootje gaat schutten.

Beneden staat de paal aan de rechter kant voor de sluis. Op deze paal zit een rondje. Wat is hiervan de kleur?

Rood: A = 142
Groen: A = 143
Zwart: A=041

Als het waterniveau beneden is en het verlaat staat open, dan kun je invaren. Volg de aanwijzingen in de sluis. Als het waterniveau gelijk is aan het niveau boven de sluis, dan kun je uitvaren. Boven de sluis slaat over links een paal met een nummer en je hebt B. Op deze paal zit ook een rondje. Wat is hiervan de kleur?

Rood: B = 537
Groen: B = 055
Zwart: A=425

De cache ligt op:

N 51° 52.A E 004° 30.B

 

 

 

blauwe-verbinding-titel-sm

De Blauwe Verbinding is een open watergang van dertien kilometer tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht.

Functies:

Aanvoer van schoon water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark;
Recreatieve vaarroute tussen het Zuiderpark, het Zuidelijk Randpark, het Buytenland en de Zuidpolder;
Ecologische verbinding tussen groengebieden in het stedelijke gebied en (toekomstige) natuurgebieden op IJsselmonde;
Bijdragen aan gevarieerd wonen.

Zuidelijk Randpark

Gebieden:

Zuiderpark Rotterdam;
Zuidelijk Randpark Rotterdam;
Koedoodse plas en Gaatkensplas ;
Zuidpolder Barendrecht.

Het gehele tracé

De route loopt vanuit de oostelijke hoek van het Zuiderpark via de oostrand van Zuidwijk naar het Zuidelijk Randpark. Dit park ligt ten noorden van de A15 en is in beheer bij het Recreatieschap IJsselmonde. Na kruising van de havenspoorlijn en de A15 met een nieuw kunstwerk kan via enkele aangepaste waterpartijen langs de Rhoonse Baan aangetakt worden op de Koedood. Vanuit de Koedood kan aansluiting gevonden worden op het landschapspark Buytenland en in oostelijke richting op een waterpartij in het recreatiegebied en het Waaltje.
Meer informatie, kaarten en nieuws over de blauwe verbinding

  • Laatste update op .
  • Hits: 1178