Struinen

Struinen langs de Koedood ~ Event

Gepost in Struinen.

Voorbereidingen

Al tijden zijn we bezig met de Blauwe Verbinding, een zeer pretentieus project om de waterkwaliteit en daarmee de leefomgeving te verbeteren. De Blauwe Verbinding is een open watergang van dertien kilometer tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht.

De waterverbinding is nog niet klaar, maar je kunt wel prachtig wandelen langs de route en zou kwam het idee om daar een mini-trail langs te plaatsen. Bij het uitzetten van de wandelcaches kwamen we langs de informatieborden van ARK. Op deze borden stond vermeld dat het mogelijk is om mee op excursie te gaan, dus hebben we contact opgenomen.

Ark vond het een leuk idee en een datum werd geprikt. Het moest de vrijdag de 27ste december worden in de kerstvakantie. Lekker na al die kerstdagen eens lekker naar buiten. Het event werd op 12 november gepubliceerd en binnen een dag zaten we over de 25 deelnemers voor de excursie.

Ark was aangestoken door ons enthousiasme en ging kijken of ze meer mensen konden regelen. Gelukkig lukte dat en konden we met 50 mensen op excursie. ARK wilde aansluitend ook iets voor de buurt doen. Zo werd het event verplaatst naar de huidige locatie. Het was een super samenwerking en uiteindelijk stond er een fantastische tipi tent, een groot kampvuur en wilgentenen om hutten te bouwen. Het leek ons leuk lekkere dingen op het kampvuur klaar te maken en warme chocolademelk op mee te beginnen. Albert Heijn Portland heeft de chocolademelk en het brooddeeg, knakworstje gesponsord voor heel de dag, waarvoor onze dank.

Het event

De weersvooruitzichten van de 27ste waren helaas erg slecht en we hielden de berichten goed in de gaten. Gelukkig werden de waarschuwingen ingetrokken, maar het waaide nog steeds hevig en buien konden we ook verwachten. We besloten ’s ochtends eerst in de schuur te starten en om 07:00 begonnen we al met de voorbereidingen. Later kwam Laekense en team Roodkapje helpen – waarvoor dank! Terwijl Paul van Ark en de mensen van de tipi verhuur in deze storm de tipi probeerde op te zetten, stroomde eerste mensen al binnen. Onder het genot van de warme chocolade maken we kennis en is het snel gezellig in de schuur. Er zijn weer een hoop mensen druk aan het discoveren en ondertussen geokletsen.

gcmar-ine's Voorbereiding album on Photobucket

Om 10 uur de officiële opening en daarna vertrekken we met twee man op excursie, terwijl de rest lekker droog en warm in de schuur blijft. Persoonlijk gaan we met Paul mee, de andere groep wordt begeleid door Elma. Struinen is echt iets voor geocachers want het verharde pad wordt gemeden en dat kan hier prima op de Koedood. Het wordt struinen, soppen en tegen de wind in hangen, maar iedereen doet gewoon super mee. We leren veel over de klimaatbuffer, de Koedood en veel over de Hooglanders. Halverwege komen we de tweede groep tegen als we richting naar de eilandjes gaan, waar we alvast een cache oppakken. Het begint nu echt door te regenen en we gaan snel terug naar de tipi.

gcmar-ine's Excursie album on Photobucket

Inmiddels is alles vanuit de schuur naar de tipi verhuisd en het vuur flink opgestookt. Als we allemaal binnen zijn, staan we letterlijk te stomen bij het vuur en worden we weer lekker warm. Nu is het tijd voor de innerlijke mens. Al snel zitten we met de stokken boven het kampvuur broodjes te bakken, de worstjes worden warm en de glühwein hangt boven het vuur. Fantastisch dat het allemaal in deze tipi past. Het is echt reuze gezellig. Het was echt een toegevoegde waarde, wat we later allemaal in de logjes terug lezen. Om 13:00 beëindigen we officieel het event en worden de nieuwe listing van de Blauwe Verbinding uitgedeeld. Een grote groep mensen trotseert de regen en de wind en gaat op zoek naar nieuwe caches. Met de achtergebleven mensen is het nog lang gezellig. Vanaf één uur verwachte we ook nog mensen uit de buurt, maar weergoden werken niet mee. Het geeft ons wel tijd met andere gidsen te spreken. Als het weer het een beetje droog is gaan we met een groepje kinderen toch een wilgenhutje bouwen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar we hopen dat de wilgen in het voorjaar weer gaan groeien en dat geeft weer een mooie schuilplaats.

gcmar-ine's Kampvuur album on Photobucket

We willen iedereen bedanken die het weer heeft getrotseerd, we zijn blij verrast met de hoge opkomst. In het bijzonder willen we ARK bedanken voor hun medewerking en in het bijzonder Paul. Het was een fantastische dag en veel plezier met de Blauwe Verbinding caches.

gcmar-ine's Buiten album on Photobucket

Logjes Koedood

Gepost in Struinen.

Wat een gezellig evenementje was me dat hier? Bij aankomen werd ons al netjes een plekje gewezen en zo konden we van start gaan aan de wandeling, allesinds 1 deel, het andere mocht een fikje stoken in de tippie Na de natte wandeling was het verzamelen in de tippie geblazen en wat gezellig hier zo, lekker broodjes, taart en wat was er nog allemaal? - Kortom, we hebben genoten en jammer dat we events geen favo kunnen geven

Gisteren samen met Team Karstel naar dit event geweest.Daar aan gekomen kregen we lekkere warme chocolademelk.Ook een leuke hoeveelheid met TB's discovered.

Vandaag met papa en DeNillus en Willem op stap om een paar caches te doen! Hier heb ik lekker warme chocomel gedronken. en bij het vuur gestaan in de tent.

Ondanks de regen toch een heel gezellig event. Begonnen met een leuke excursie, daarna opdrogen in de tipi, broodjes maken en warme chocomelk drinken. Dan toch weer even de regen in om wat caches te lopen, en daarna weer in de tipi opdrogen, waar onze jassen bij het vuur snel begonnen te stomen!

Vandaag weer eens even iets anders dan caches zoeken. we zouden eigenlijk maar even gaan omdat we nog andere dingen moesten doen. toen we eenmaal op het event waren vloog de tijd om. er waren veel bekende dus weer gezellig bij gekletst en wat ervaringen uitgewisseld. bedankt voor het leuke event.

Na de kerstdagen even er lekker op uit. Op het weer na was het allemaal goed geregeld. Een leuke rondleiding waar we weer wat geleerd hebben. En in de toekomst zal hier alleen maar mooier worden. Maar ik had ook nog andere verplichtingen dus moest ik te vroeg naar huis. - Bedankt mar-ine voor deze leuke en goed georganiseerd event.

Leuke leerzame tocht langs de Koedood. We werden warm onthaald met warme chocomel in een boerenschuur van waar we deze wandeling begonnen. Leuk opgezet en knap gedaan.

Vanochtend al op tijd opgestaan om nog een beetje op tijd op het event te kunnen zijn. Iets te laat voor de wandeling kwamen we aan. Wel jammer van die wandeling, maar een voordeel was dan wel weer dat we lekker binnen in de schuur konden staan en daar alvast konden genieten van de lekkere baklucht en de warme choco. Natuurlijk werd er ook druk gediscovered. Tja Ineke, je hebt wat teweeg gebracht - Nadat alle spullen waren verhuisd naar de tipi, kon het event daar voortgezet worden. Zelfs het weer zat mee: gezellig binnen in een tipi bij een knapperend kampvuur, terwijl het buiten herfstweer is. Heerlijk toch?! Dat kan niet beter! - Langzaamaan druppelden ook de wandelaars binnen en konden ook zij zich opwarmen bij het kampvuur en genieten van de warme choco, gluhwein, warme appel- en perentaart en zelfgebakken broodjes met knakworst. - Kort gezegd: een supergezellig en prima georganiseerd 'kerst'-event. mar-ine, bedankt!

Vandaag event Koedood Blauwe verbinding, samen met Alex_r, Max_r en Denulius. Op de heen weg nog even een cache opgepikt in portugaal die we van de week al opgelost hadden.

En vlak bij het event een bestaande Koedood cache meegenomen. Onderweg zagen we al wat excursie deelnemers door de regen lopen. Na het parkeren en handen schudden kregen we van Marcel een kop warme chocomelk, en na het bestuderen van de vele tb's en nog even in de Tipi aan de slag geweest. Ook nog om voor de kinderen er zelf nog een te bouwen van takken maar daar waaide het te hard voor hij waaide zo weer weg. Was een mooi event maar jammer van het weer. en goed geregeld

vandaag weer eens even iets anders dan caches zoeken. we zouden eigenlijk maar even gaan omdat we nog andere dingen moesten doen. toen we eenmaal op het event waren vloog de tijd om. er waren veel bekende dus weer gezellig bij gekletst en wat ervaringen uitgewisseld.

wat een gezelligheid op dit event! bij aankomst half schuilend in de schuur voorzien van een warme kop chocolademelk en daarna met de gids mee het gebied in. Het weer was ietwat onstuimig maar dat mocht het enthousiasme van zowel de groep als de gids niet drukken! onderweg de eerste caches van de koedood-trail kunnen loggen en geluisterd naar de interessante info van de gids. Na afloop van de wandeling in de grote tipi genoten van de warmte van het vuur, de warme chocolademelk en de gluhwein zo mogen er meer events komen! - bedankt Stichting ARK en mar-ine voor de gezelligheid en het goed georganiseerde event!

Op het laatste moment besloten om naar dit gezellige event te komen. Lady Pinguin en Ogima gingen ook dus ik dacht dat het een goed idee was om het event te combineren met een klein stukje hardlopen na al dat gegourmed. Dan kon ik met de auto weer mee terug rijden. Door een klein inschattings foutje werd dit klein stukje ineens 12 kilometer. Gelukkig was het leuke event het meer dan waard. Na even gezellig kletsen was het alweer tijd om naar huis te gaan. De visite zat thuis nog op de bank. Bedankt voor het event Mar-Ine!

Vandaag stond het Koedood event op de planning en de onlangs online gekomen challenges nabij Barendrecht! Samen met mijn oudste zoon Max, Denillus en Willem op pad. Eerst nog even een dier gezocht in portugaal. Daarna richting het event gereden, maar eerst nog even een dooie koe opgepikt! DeNillus had hem snel te pakken terwijl ik de batterijen van mijn GPS stond te wisselen. - Toen door naar het event. Onderweg zagen we al wat excursie deelnemers door de regen lopen. Aangekomen een mooi plekje voor de tractor uitgezocht en met zijn 4en naar de schuur gelopen. Na het handjes schudden van Marcel een lekkere kop warme choco aangeboden gekregen. In de schuur werd er volop geschreven! Wat wil je ook met die challenges. In de Tipi wezen kijken waar het vuur, op dat moment wel erg hoog, lekker brandde en de ruimte goed verwarmde. Met DeNillus en Willem buiten nog getracht om van wilgen takken een soort tipi te maken, maar de wind woei zo hard dat de takken keer op keer omgingen. Nog wat lekker taarten brouwsel en de warme choco naar de tipi verhuist en nog even wat gebabbeld. Toen door om wat challenges te doen. Jammer van het weer, maar ook al zijn wij niet zo gek lang geweest. Het moet met deze inspanning van Team Mar-Ine en de sponsoring van de appie een super gezellig event zijn geweest.

Gisteren afgesproken met Alex_R om wat caches te doen voor een speciaal Grid Even bekeken welke dit moesten worden en we zouden gaan rijden. Maar eerst in alle vroegte naar Vlaardingen om over te stappen in de luxe tractor van Alex. Nadat we WillemVL opgehaald hadden reden we eerst naar Zoekdier, de eerste waar we even een stukje voor moesten lopen. Overigens een hele leuke constructie! - Hierna werd richting het event van vandaag gereden, maar eerst nog even stoppen bij Rotterdam Toen - Koedood om in de stemming te komen. Met de CO in gedachte wist ik dat dit geen "grond rapertje" zou worden dus de werd snel gevonden.- De regen en wind begint aardig toe te nemen als we op het event "Blauwe Verbinding" aan komen. Hier worden we opgewacht door Mar van Mar-Ine met heerlijke warme chocomel. Die ging er goed in! Na even in de tipi gekeken te hebben en een poging gedaan te hebben een kleinere tipi te maken voor de kids welke bij de eerste windvlaag uiteraard om lag zijn we weer in de auto gestapt om richting het noorden te gaan.

Storm en regen vanochtend, maar misschien wordt het straks nog droog. We gaan toch op pad naar dit nieuwe gebied vlak bij huis. Lekkere warme choco in de schuur, daarna op pad voor de excursie. Leuk om door dit gebied te struinen en er wat uitleg over te krijgen. Helaas wordt het weer alleen maar slechter, maar als we terugkomen staat er een leuke tipi met kampvuur waar we heerlijk kunnen opwarmen met wat lekkers. - Bedankt voor dit leuke goed georganiseerde event. De nieuwe caches laten we liggen voor droger weer.

Als een van de eersten meldden wij ons met het hele team, lees gezin, en dus eigenlijk 4 teams aan voor een klein Eventje tijdens de Kerstvakantie. Veel geinteresseerden maakten dat de organisatie mar-ine samen met ARK Natuurontwikkeling zorgde voor een verdubbeling van de capaciteit, maar toen kwam er nog een organisatorisch probleempje letterlijk om de hoek waaien: slechte weersverwachtingen, maar ook daar werd hard aan gewerkt met resultaat. Uiteindelijk stond er een dijk van een Event langs de Koedood, met een droge start in de loods, een prima rondleiding, en na een helaas natte wandeling een verwarmende ontvangst in een heuse tipi met warme chocolade, zelf te bakken broodjes met knakworst, gluhwein en appeltaart. Al met al een groot compliment aan mar-ine voor de getoonde flexibiliteit, en aan ARK voor de onderbouwing, gelogd rond 10:00 in het logboekje, Marcel en Ineke en alle ondersteuning, TFTE en graag tot ziens, en dan vergeet ik nog bijna de serie caches die nieuw werden gepresenteerd op het einde........

Het weer is niet goed, harde wind en regen. We gaan toch op pad en hopen maar dat het straks droog is. Lekkere warme choco in de schuur, daarna op pad voor de excursie. Leuk om door dit gebied te struinen. Als we terugkomen staat er een leuke tipi met kampvuur waar we heerlijk kunnen opwarmen met wat lekkers. Bedankt voor dit leuke goed georganiseerde event. De nieuwe caches laten we liggen voor mooier weer. Ook nog even wat tb's geruild.

Al vanaf de aankondiging van dit event vonden we dat we even moesten gaan kijken. Met het aflopen van de wekker (en de storm loeiend om het huis) moesten we toch wel even moed verzamelen. Maar toegezegd is toegezegd en dan ga je gewoon, zeker als er zoveel moeite gedaan is door de organisatie. Bij aankomst was het al lekker warm in de schuur en een chcomel gaat er dan wel in. Daarna op pad voor de excursie, toen was het nog droog, maar helaas werd het steeds natter. Wel leuk om wat van het gebied te zien (we doen de diverse caches later nog wel eens) en na afloop met alle deelnemers de tipi in te kunnen. Bij het kampvuur stond iedereen al snel te dampen en droogden de kleren gestaag. Met diverse versnaperingen was het goed toeven. Toch komt aan alles een eind en verlieten we de tipi om weer in het barre weer af te reizen. Noch twee caches gelogd en 2 DNF's en dan zit onze cachedag eer weer op. Al met al: BEDANKT!!

Na twee "drukke" kerstdagen vanmorgen even lekker op het gemak wakker worden en alles een beetje bijwerken en opruimen. Net na de middag is het tijd af te reizen naar een mooie grote tipi... Een typische maar zeer gezellige eventlocatie. Hier wordt ik al snel begroet door alle aanwezige dames (de heren krijgen ook een handje) Dan kan het geokletsen beginnen. Tussendoor ook nog een nieuwe cache bezocht, tja.. op 70 meter van de tent was dat even het loopje. Van een afstandje zag ik de vermoedelijke stash al zitten, mijn vermoeden was juist. - Na een heerlijke warme chocomel en crumble taart kletsen we nog een uurtje door en dan is het weer tijd de warmte van het huis en moeder de vrouw op te gaan zoeken!

Een leuke excursie, daarna lekker gegeten in de tipi. Drie broodjes gebakken boven het vuur.

Superduperleuk event, lekkere zelfgemaakte broodjes boven het vuur, knakworstjes en warme chocolademelk in de tipi. Ook leuke rondleiding. 2x TB out.

In korte tijd het tweede event van Mar-Ine. Toen we vanmorgen naar buiten keken dachten we eerst, "moeten we echt naar buiten? " Maar Pa Roodkapje zou de parkerende geocachers helpen dus maar op pad gegaan. - Aangekomen op het terein samen met Ma Roodkapje de auto's hun plekje gewezen ondertussen nippend van een door Lackense gebracht kopje chocomelk. Daarna gezellig met groep B de storm getrotseerd op een leuke excusie. Aan de talloze hopen koeienpoep zou je niet zeggen dat er maar 4 Hooglanders rondlopen. Na afloop van de wandeling was er inmiddels een mooi kampvuur gemaakt in de tipi waar je brood kon bakken en ander lekkers was te halen. Ondertussen kwamen ook de caches uit, maar aangezien we die proefgezocht hadden konden we voldaan naar huis toe voor andere verplichtingen. Wel thuis alles in de was gegooid en een douche genomen want we roken een uur in de wind. Mar-Ine , ARK en alle anderen bedankt voor het zeer geslaagde event.

Als je vriendjes een event organiseren, kan je natuurlijk niet ontbreken. Om 9.00 kwamen we aangereden om meteen een handje te helpen (met de chocomel, want die was vandaag errug belangrijk ) De wandeling liepen we in groep B, en onderweg kregen we veel uitleg over de Blauwe Verbinding, de Koedood en allerkli zaken die er in dit gebied spelen. Vooral de informatie over de Hooglanders vonden we interessant, want zulke beesten kom je wel vaker tegen. Terug na de natte en winderige tocht werden we ontvangen in een lekker warme tipi, waar we bijna weer uitgerookt werden.... De inwendige mens werd opgewarmd met warme chocomel, warme worstjes, warme (zelf op een stok te bakken) broodjes en later zelfs glühwein en ter plekke gebakken appelcrumble (nu weer met as-smaak, top, Marcel!) Verwennerij dus!!! Mar(cel)-Ine(ke) bedankt voor dit reuze gezellige vent, volgend jaar weer?

Een zeer goed event. Met de nodige warme mens verwarmer.Het was jammer dat we niet met de rondleiding mee konden. Zo te lezen hebben we best wel wat gemist. Mar-Ine bedankt voor deze ochtend.

Waar je de moed vandaan haalt om tussen het feestgedruis van Kerst en Oud&Nieuw een event te organiseren en nieuwe caches te publiceren. Hulde! Juist de gezellige en ontspannen sfeer verraadt een gedegen voorbereiding en uitvoering. Mar en Ine, bedankt voor dit originele en geslaagde evenement.

Zo na de kerstdagen is dit een heerlijk moment om met gelijkgestemden bijeen te komen. Helaas was ik net te laat aangekomen om met de groep mee te lopen lang de Blauwe Verbinding, maar dat ga ik dit jaar wel goed maken want er is een mooi serie on-line gekomen. Ineke bedankt voor het organiseren van het event i.s.m. ARK. De kinderen vonden de tipi en het broodje bakken op kampvuur erg leuk. Allemaal een goede afsluiting van 2013 en heel veel cacheplezier in 2014.

Vanmorgen met zus Bever.vw naar dit event. Pfff wat een wind stond er. De cachebus schudde behoorlijk. Deze dan ook in de wijk geparkeerd en richting event terrein gelopen. Dit was ipv de tent nu in de schuur. Daar waren net de excursiegroepen vertrokken, maar Marcel was al flink aan het kokkerellen. Na een geo-praatje en een bekertje chocomelk zijn wij nog een paar caches gaan doen om tegen 1 uur weer terug te keren. Ditmaal in de tipitent. Ook daar weer gezellig staan kletsen en we kregen een lekker warm knakworstje aangeboden. Marcel en Ineke, bedankt voor dit gezellige event. Erg jammer voor jullie dat het weer niet mee werkte. Maar ondanks dat, hebben wij ons prima vermaakt. Altijd weer leuk om medecachers te zien en spreken.

Weer een gezellig event van Mar-Ine . Zeer goed verzorgd. Heerlijk warme choco. Zeer goede uitleg van Paul van de Stichting de Ark over het wel en wee van dit gebied. Na terugkomst van de wandeling konden we ons opwarmen in de Tipi. Een geslaagde ochtend,maar het weer zat niet zo mee maar dat hoort er ook bij. Marcel en Ineke bedankt voor de gezellige en leerzame ochtend

Normaal is het lekker bijkomen van de kerstdagen, maar we hadden op het laatste moment besloten om naar dit event heen te gaan. De weervoorspellingen zagen er niet al te best uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Nog net optijd kwamen we aan. We kregen al een whatsappje waar we bleven want groep 2 ging vertrekken. Dus snel de auto uit en de groep inhalen. Voor een tocht in dit nieuwe gebied. Het waaide erg hard, maar als ik het goed begreep kregen we de vrijheid om hier te lopen. het was goed uitkijken want op basis van wat er op de grond lag liepen hier wilde beesten. Wat ik begreep leven die hier echt in het wild en worden ze niet bijgevoerd. Helaas de uitwerpselen test van de gids liet niet blijken dat er verschillende beestjes hier leefden. Na een bizarre tocht in wind en weer werden we ontvangen in de speciale tipi. Lekker bij het vuur, broodjes bakken en bijpraten. Dit was een event die erg goed georganiseerd was, als ze invloed konden uitoefenen op het weer dan hadden ze dat zekers gedaan. Marcel en Ineke, compliment voor de organisatie en de continue updates. In de puntjes verzorgd!

Een supergezellig en keigoed georganiseerd event. Ongedwongen, lekker kletsen, niets moet en alles mag. Marcel en Ineke bedankt!

Geslaagd geslaagd geslaagd geeft dat een beetje aan hoe ik het event heb ervaren? leuke rondleiding gehad en daarna met elkaar wat eten en drinken.

Het was heel erg leuk en gezellig en het brood en de sjokomel was ook erg leker dankuwel voo deze leuke dag en we hebbren ook nog een cacsh gevonden samen met papa en mama en we hebben ook een tb in de bak gegooit

Dit was werkelijk een TOP event, meer valt er eigenlijk niet van te maken. Het begon in de schuur, met verzamelen, het weg nippen van een warme beker chocomel, en het loggen van TB's. Waarvan het laatste sinds kort een zekere urgentie heeft gekregen, want Barendrecht ligt vol vraagtekens, en daar heb je de nummers van de blikjes voor nodig. Niet de coins, maar dat komt valt nog wel. Vervolgens was er een rondleiding door het natuurgebied. Om eventuele muggels op afstand te houden was zelfs het weer aangepast. En dat heeft geholpen want we hebben geen muggels gezien, alleen een paar schotse runderen .Daarna zijn we gaan schuilen in een reuze tipi, waar een lekker warm kampvuur was aangelegd. Om de feestvreugde te verhogen was er brood, aan een stok, chocomel, warme knakworst, en zelfs glühwein, en appeltaart uit de Dutch oven van Marcel. Kort om het was reuze gezellig, en had men geen groep muggels verwacht, dan hadden we er nu nog gezeten.

De weersverwachting was niet op z'n best maar voor ons geen probleem om deze "3e" kerstdag een event bij te wonen. Lekker struinen langs de koedood en na afloop warme chocolademelk en zelf gebakken brood nuttigen. Beste MAR-INE, Het was een prima dag en echt super georganiseerd. Thanks voor het event.

Op het laatste moment werd er door Ogima en mij (vanmorgen nog door Lady Geo) een will attend geplaatst voor dit event. Oma en tante zijn in Barendrecht bij moeders en dan blijven we gezellig slapen. Als we dan toch erg dicht in de buurt zijn gaan we er in de ochtend wel even een paar uurtjes vandoor om hier een kijkje te gaan nemen. Lady Geo besluit al hardlopend naar de eventlocatie te gaan en dan met ons weer mee terug te rijden als we naar huis gaan. De rondleiding laten we even schieten omdat we op tijd weer naar oma, tante en moeders terug willen gaan. Na het parkeren van de auto gaan we lekker uit de wind de schuur in en worden er eerst de nodige trackables gediscovered. Dan mogen Great4Fun en ik een paar emmers brooddeeg naar de tipi veruizen en even flink kneden...In de tent wordt net het vuurtje aangestoken door Piepeloere en al snel is het heerlijk warm (en ietwat rokerig ) in de tent. Wel supergaaf zo'n tipi!! Nadat we heerlijk warm zijn geworden in de tent lopen we terug naar de schuur en na een kletspraatje met bekenden en onbekenden komt de excursie groep weer langzaam binnen druppelen en is het voor ons (helaas) tijd om weer weg te gaan. Mar-ine, heel erg bedankt voor de organisatie van dit zeer leuk opgezette en gezellige event! Die berg caches die ik net uit zie komen die zullen binnenkort vast wel een keer gedaan gaan worden door ons..

Wat een ontzettend leuk event! Wow! - Vanmorgen net op tijd aangekomen bij de boerderij. Gelukkig was er nog een plekje om te parkeren (dank aan de parkeerwacht Roodkapje!). Na een kop warme choco op pad gegaan met groep B. Wat is dit een ontzettend leuk gebied om in te wandelen! Super! De mooie Schotse Hooglanders gezien, en weer wat geleerd over hun horens. Na een barre tocht langs de Blauwe verbinding stond er in de tipi allerlei lekkers voor ons klaar. En een warm vuur, altijd goed. Heerlijk gekletst met wat bekenden en nog wat cache informatie uitgewisseld. - Na een superochtend nu weer lekker thuis. - En ach... dat beetje regen en wind, wat kan ons dat schelen?! - Dank voor alle goede zorgen!

Toch nog even langs gekomen. Lang getwijfeld, ook omdat het weer wat minder was. Vanmorgen toch de stoute schoenen maar aangetrokken en op stap gegaan. De rondleiding begon ook nog goed, maar tijdens de tweede helft toch redelijk wat meer regen. Toch wel leuk, zelfs nog een FTF gescoord. Ook een leuke hoeveelheid met TB's geruild en discovered.

Wauw, wat enorm goed georganiseerd! Door weer en wind maar de moeite waard! Benen doen zeer maar had t niet willen missen! Héél leuk! Thx thx thx!

Waardeloos weer, maar wat is er hard gewerkt om het voor alle cachers toch zo aangenaam mogelijk te maken! - Super bedankt voor deze gezellige ochtend, ondanks het weer was het leuk om te struinen en hier en daar wat extra info te krijgen. Ik heb er van genoten! De jongste vond het ook erg leuk, de oudste iets minder die vond het te koud hihi.

Het was winderig beetje nat maar heerlijk lopen struinen langs de Koedood. weer nieuwe mensen leren kennen leuk thanks voor het event.

Vandaag de dag van het event. Voordat de wekker ging, werd ik al wakker van de regen en de wind...dat zou wat worden. Samen met TeamvanVeen op neer de Blauwe Verbinding. We kregen bij aan komst een mooi parkeerplekje toegewezen. Brrr, hier was de wind nog veel sterker.............Gelukkig was aan alles gedacht en konden we starten in de schuur, de warme chocomel al klaar. Wij zijn gelijk op de bak met TB's gedoken en hebben er veel kunnen noteren. Fijn! We gingen niet mee met de excursie, zijn zelf wel het gebied in geweest en dat was KOUD!!! Maar, het event was toch top! Bedankt voor de organisatie en de goede verzorging, mar-ine. We zullen zeker nog een keer naar dit gebied terugkeren want de uitgekomen caches hebben we voor een andere keer bewaard.

Vandaag even de wind en regen getrotseerd om dit event bij te wonen. Lekkere warme chocolademelk en veel TB's waren er te vinden, net als bespraakte mede-cachers.

Hallo mar-ine. Bedankt voor de organisatie. Was heel gezellig, een goede ookatie en lekkere chocolademelk. De tips gaan we zeker gebruiken.

Erg gezellig, bedankt!

Blauwe Verbinding ~ Struinen langs de Koedood

Gepost in Struinen.

Wat is er beter dan een frisse neus te halen na de Kerstdagen en gezellig andere cachers ontmoeten? In de vroege ochtend van 27 december organiseren we een meet & greet langs de Koedood. Vanaf 10:00 staat de warme chocolademelk klaar en bent u welkom in onze eventtent.

EVENT:

Meet & Greet geocacers rondom de vuurkorven
Geokletsen
Discover & ruil trackables
GSAK tips
Informatie over de Blauwe Verbinding
Excursie voor langs de Koedood, verzorgd door ARK Natuurontwikkeling
Let op: Nu twee groepen (max 2 * 25 personen)!!!
Broodjes bakken op het kampvuur
Er is hout om hutten te bouwen
Na afloop van de excursie is er ook Gluhwein en warme chocolademelk verzorgd door ARK Natuurontwikkeling
Blauwe Verbinding geocaches

GEOCACHES:

De waterdoorgang van de Blauwe Verbinding is nog volop in ontwikkeling en is helaas nog niet te bevaren. Het is wel mogelijk om langs het grootste gedeelte te wandelen. Er zullen een aantal geoaches langs de route worden gepubliceerd.

banner-blauwe-verbinding

EXCURSIE:

ARK Natuurontwikkeling. De Struintocht loopt langs het riviertje de Koedood, aan de rand van Barendrecht en Rhoon. Dit gebied is nog volop in ontwikkeling en maakt deel uit van de Blauwe Verbinding. Jullie, geocachers, krijgen een excusie door het gebied waarbij er meer wordt verteld over de natuur, de Blauwe Verbinding en de Klimaatbuffer. Geef je snel op want hier is slechts plaats voor 25 mensen.


ORGANISATIE:

Wanneer: vrijdag 27 december 2013 vanaf 09:50

Tijd Excusie: 10.00 uur tot 13.00 uur

Waar: Natuurterrein Koedoodsepad nabij Poelweg 1, Rhoon

N51° 51.200 E4° 28.140

Het event eindigd om 13:00

mar-ine-kompassARK

AANMELDEN:

Wil je mee met de excusie, geef je dan snel op en met hoeveel personen want er is beperkt plaats!

GROEPSINDELING:

Voorlopige deelnemers aan de excursie

Groep A Groep B
Cliff-diver 5 Roodkapje 2
Quest Tumma 1 The Puffin 1
Bumpie 2 Meijboompjes 2
JILTO 3 Jtbos 2
Goldentree 2 Sipkes 2
Chrissyboy 1 Great4Fun 1
Team Poema's 1 3VanZoelen 1
Aller-aller 1 Jeandix 1
Wivdrivi 1 Oenoemenoetjes 1
Papa73 2 Leakense 2
Amco 4 Piepeloere 2
Dragon1ord 2 Postbode2010 1
Katinka 1
MAgneeTjes 2
Kooikers 2
Totaal 23 Totaal 18

blauwe-verbinding-titel-sm

De Blauwe Verbinding is een open watergang van dertien kilometer tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht.

Functies:

Aanvoer van schoon water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark;
Recreatieve vaarroute tussen het Zuiderpark, het Zuidelijk Randpark, het Buytenland en de Zuidpolder;
Ecologische verbinding tussen groengebieden in het stedelijke gebied en (toekomstige) natuurgebieden op IJsselmonde;
Bijdragen aan gevarieerd wonen.

Koedoodse plas en Gaatkenseplas

Gebieden:

Zuiderpark Rotterdam;
Zuidelijk Randpark Rotterdam;
Koedoodse plas en Gaatkensplas ;
Zuidpolder Barendrecht.

Het gehele tracé

De route loopt vanuit de oostelijke hoek van het Zuiderpark via de oostrand van Zuidwijk naar het Zuidelijk Randpark. Dit park ligt ten noorden van de A15 en is in beheer bij het Recreatieschap IJsselmonde. Na kruising van de havenspoorlijn en de A15 met een nieuw kunstwerk kan via enkele aangepaste waterpartijen langs de Rhoonse Baan aangetakt worden op de Koedood. Vanuit de Koedood kan aansluiting gevonden worden op het landschapspark Buytenland en in oostelijke richting op een waterpartij in het recreatiegebied en het Waaltje.
Meer informatie, kaarten en nieuws over de blauwe verbinding